A4.L01 Haken

The New School Collective, dat zijn jullie.

Alle leden die een actie, bijeenkomst of event willen organiseren worden aangemoedigd dat te doen. Dit kan door de volgende eenvoudige regels te volgen.

Regel #1 Het gaat om de school.
Wat is een school? Een gebouw, een groep kinderen of zijn dat de docenten die lesgeven? The New School Collective onderzoekt, bevraagt en vernieuwt het fenomeen ‘de school’.

Regel #2 Neem collectief initiatief.
Een The New School Collective actie organiseer je gezamenlijk met andere leden. 2 personen is een date, vanaf 4 personen mag je spreken van een collectief.

Regel #3 Organiseer onbepaalde tijd.
Het woord ‘school’ is afgeleid van het Griekse ‘σχολή’, dat ‘vrije tijd’ betekent. The New School Collective werkt in de onbepaalde, vrije tijd.

Regel #4 Maak de (school)muren rekbaar.
Deelnemers laten hun agenda thuis, maar nemen de wereld mee. Keer de school telkens weer binnenstebuiten.

Regel #5 Laat verbeelding toe.
Ga het gesprek aan met de kunsten. Verbeelding en fictie zijn geen spiegel van de realiteit, maar wapens om de wereld vorm te geven.

Regel #6 Onderteken je actie.
Een The New School Collective initiatief is altijd als zodanig herkenbaar. Het beeldmerk mag echter nooit gekopieerd worden, maar wordt altijd opgemaakt in het handschrift van de afzender.

Regel #7 Deel je resultaten.
Een gemeenschap kan niet zonder een gemeen. Dat is een vrij, voor iedereen toegankelijke ruimte waar resultaten worden gedeeld en bediscussieerd.

 

p.s. #1 Organiseer je een activiteit, laat het dan in ieder geval weten via mail.thenewschoolcollective@gmail.com
p.s. #2 Download hier de kaders om je eigen The New School Collective logo te maken:
* Liggend kader
* Vierkant kader