thenewschoolcollectivecode

The New School Collective Code

Code #1 Het gaat om de school en verbeelding
Wat is een school? Een gebouw, een groep kinderen of zijn dat de docenten die lesgeven? The NewSchool Collective onderzoekt, bevraagt en vernieuwt het fenomeen ‘de school’. Ga het gesprek aan met de kunsten. Verbeelding en fictie zijn geen spiegel van de realiteit, maar wapens om de wereld vorm te geven. Geef jouw antwoord op de vraag: Wat zou jij willen dat een school is?

Code #2 Neem collectief initiatief
Hoe wordt en blijf je lid? Een gemeenschap kan niet zonder gemeen. The New School Collective dat zijn jullie. Beantwoord tijdens een van de bijeenkomsten, de samenscholingen van leden de vraag: Wat gaat jouw bijdrage zijn? Voor de formele afronding betaal je per kalenderjaar een door de AVL vast te stellen minimumbijdrage om aspirant-lid te zijn. Het bestuur beslist omtrent de toelating. Je lidmaatschap wordt niet ieder jaar automatisch doorgezet.

Code #3 Organiseer onbepaalde tijd
Het woord ‘school’ is afgeleid van het Griekse ‘σχολή’, dat ‘vrije tijd’ betekent. The New School Collective werkt in de onbepaalde tijd. The New School Collective bestaat dankzij de vrije tijd van leden. Als lid ben je verbonden door actie te nemen; in projectgroepen, actief jouw referenties te delen of anderen te ondersteunen met jouw ervaring. Gebruik materiaal van The New School Collective, onderteken, distribueer, pas het aan en deel het zonder winst.

Code #4 Uren voor actie, geld is voor de administratie
Het kapitaal van The New School Collective bestaat uit de onbepaalde tijd van leden. De uren van leden zijn voor actie, de minimale bijdrage voor administratie. Het geld van leden voor lidmaatschap wordt besteed aan ledenadminstratie, organisatie van de samenscholingen en materiaal kosten. Gun je een project van The New School Collective meer financiële ondersteuning? Je kunt als begunstiger investeren in projecten en de algemene kosten.

Code #5 Van wie is The New School Collective?
The New School Collective verenigt en is van jullie. Met het lidmaatschap delen alle leden eigenaarschap van The New School Collective en bijbehorende verbintenissen. Projectgroepen ontstaan tijdens samenscholingen en het informele netwerk dat hieruit ontstaat. 2 personen is een date vanaf 3 personen mag je spreken van een groep; een projectgroep van The New School Collective. Wil je actief bijdragen aan de koers van The New School Collective? Spar, als collectivist, eens per maand met het bestuur over de toekomstmogelijkheden. Het bestuur draagt de zorg voor het collectief, de leden nemen de grote beslissingen tijdens een AVL samenscholing in de lente. De conciërge zorgt voor de continuïteit, neemt initiatief voor samenscholingen en is aanspreekpunt.

Code #6 Maak de (school)muren rekbaar
Keer de school telkens weer binnenstebuiten. Elke lente verandert, met een meerderheid van de uitgebrachte stemmen, dit regelement tijdens een AVL samenscholing. Deelnemers laten hun agenda thuis, maar nemen de wereld mee. De samenleving is bezig met consensus, maar zou bezig moeten zijn met discensus.
Slide1

 

Geef een reactie

10 + 9 =