Info

The New School Collective start een nieuwe school.

Sinds 2013 vragen wij ons af; hoe zou onze ideale school eruit zien? De eerste jaren als gedachte-experiment tijdens allerlei projecten. In 2016 hebben we besloten de verantwoordelijkheid te nemen: We starten een nieuwe school. Hoe ziet die school eruit? Dat onderzoeken we terwijl we op weg zijn naar die stip op de horizon. Ondertussen bevragen de huidige functie van ‘de school’ in de maatschappij. Waar vindt onderwijs plaats? Hoe autonoom is ‘de school’? Is schooltijd verspilde tijd? Zijn de schoolmuren rekbaar? Uit hoeveel perspectieven bestaat een school? We gaan het gesprek aan met de kunsten. Verbeelding en fictie zijn geen spiegel van de realiteit, maar wapens om de wereld vorm te geven.

Wie zijn we?

The New School Collective verenigt docenten, pedagogen, kunstenaars, educatoren en architecten. The New School Collective is zelf een ‘experimentele collectieve school.’ Al onze activiteiten vinden plaats in de vrije tijd, want het Griekse scholé (σχολή) betekent onbepaalde tijd. We laten onze agenda thuis, maar nemen de wereld mee. Onze standplaats is Rotterdam, het netwerk nationaal en de verbeelding onbegrensd. The New School Collective werd door Mirjam van Tilburg geïnitieerd in 2013, in 2015 werd het een vereniging.

Voel je vrij om bij te dragen

Wat zou jij willen dat een school is? Denk je veel na over deze vraag?

Drie keer per jaar zijn er samenscholingen. Deze worden aangekondigd op Facebook en via onze website. Vooraf weet je nooit hoe de samenscholing eruit ziet; de plek en tijdstip is elke keer anders, er worden onverwachte vragen gesteld, er is ruimte voor fictie, actuele onderwerpen aangesneden en natuurlijk niet zonder eten en drinken. Hier kun je een The

New School Collective actie voorstellen. De regel hiervoor is: 2 personen is een date, vanaf 4 personen mag je spreken van een collectief.

Een gemeenschap kan niet zonder gemeen, de actieve leden delen het eigenaarschap. Het lidmaatschap is 10 euro per jaar.

Wil je ons verhaal verspreiden? We komen graag langs om dit te vertellen in een lezing/gesprek en laten dan ook fragmenten uit de film PAUZE! zien.

Bestuur:

Brit Rooswinkel (Coördinator IMC On Tour & Art Educator) – Duo Voorzitter
Maarten Jan van ‘t Oever (Docent Willem de Kooning Academie) – Duo Voorzitter
Germa Roos (Projectleider Museumnacht & Art Educator) – Penningmeester
Naïma Zeijpveld (Docent Engels RVC de Hef) – Secretaris
Inouschka de Nooijer (Art Educator) – Concierge

Ga naar de contactpagina om ons een bericht te sturen.


Gefinancierd door:

SCI_Woordbeeld_NL_1_regel_RGB