De-Hef

24 uur Sessie: De Hef

“Je komt van een ander universum aan in deze school en je weet meteen; dit wordt fundamenteel. In het begin wisten we nog goed wie we waren. Na het aantrekken van de overalls waren we over één team met een gedeelde betekenis.” Stijn Sieckelinck

24uur lang daagden we elkaar uit om ‘de school’ van elkaars perspectief te zien. We, 7 docenten, onderzoekers en kunsteducatoren, werden geconfronteerd met de invloed van taal, terwijl we onze vrijheid van meningsuiting beperkten tijdens een workshop van kunstenaar Erik Habets. Leerlingen waren eigenaar van ons leerproces tijdens een kookles, om hierna te kunnen ontspannen tijdens een yoga les van Fresca Peters. Voordat we onze tenten in kropen ervoeren we de kracht van het fictieve tijdens een nachtwandeling in de wijk o.l.v. kunstenaar Jeroen Kusters. Na 24 uur kwamen we met een voorstel van een toegevoegde ruimte op school. Voor deze ruimte varieerden we op de startvraag ‘wat is een school?’ met “van wie is de school?”.

Deze 24 uur vonden plaats op 15 januari vanaf 8.30 tot 16 januari 8.30 op de RVC De Hef te Rotterdam. Van de school waren aanwezig Arthur Levij, Naima Zeijpveld en José van Veen. (Lecturer Educatie & Pedagogiek – Orthopedagogiek) en Marieke Hoekstra (beeldend kunstenaar en onderzoeker kunsteducatie) sloten voor 24 uur aan als externen. Yoeri Meessen (Witte de With Center of Contemporary Art, curator educatie en theorie) en Mirjam van Tilburg (onderzoeker kunsteducatie en docent Willem de Kooning Academie, opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) vertegenwoordigden The New School Collective.

Foto’s door Aad Hoogendoorn

2 3 32 35 47 56 58 81

Collectief
luisteren machinekamer star trek vrijheid van meningsuiting stilte

Deze 24 uur sessie is mogelijk gemaakt door:
logo_main_nlsci_nl_rct